Pikavippi edullisesti vertailusta

Nyt kun pikavippejä on parjattu mm. koronkiskonnasta ja ties mistä muusta, päätin lopulta puuttua asiaan. Media on pitkään syyttänyt pikavippejä törkeän korkeista koroista, sillä vippien todelliset vuosikorot ovat useita tuhansia prosentteja. Fakta kuitenkin on, ettei kukaan maksa pikavipeistä tuhansien prosenttien korkoja, vaan todelliset vuosikorot ovat vääristyneitä.

Tahallaan todellisia vuosikorkoja ei toki ole vääristelty. Ne ovat vääristyneet siksi, että todellinen vuosikorko on tarkoitettu laskettaviksi ainoastaan sellaisille lainoille, joiden takaisinmaksuaika on vähintään yhden vuoden. Yksikään pikavippipalvelu ei kuitenkaan anna lainoillensa takaisinmaksuaikaa yhtä vuotta. Esimerkkinä todellisen vuosikoron vääristymästä voitaisiin käyttää esimerkiksi tällaista: viiden euron laina yhden päivän maksuajalla ja yhden euron kuluilla, vuosikorko 7300 prosenttia.

Myös esimerkkitapauksessa vuosikorko antaisi lainan kuluista siis täysin vääristyneen kuvan, vaikka korot olisivat todellisuudessa vain yhden euron. Tuntuu muutenkin typerältä, että vippipalveluiden täytyy ilmoittaa lainojensa kulut myös prosenteissa, vaikka ne voisi ilmoittaa selkeästi vain euroissa. Pankkien kannalta vuosikorkojen käyttäminen on toki järkevää, sillä voisi näyttää asiakkaiden silmiin varsin ikävältä, jos pankit rehellisesti ilmoittaisivat lainojensa kuluiksi jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Pikavippipalveluita on nykyään erittäin paljon, reilusti yli 100. Siitä johtuen palveluiden väliset hintaheitot voivat olla jopa rajujakin, ja osa palveluista on kieltämättä joskus hyvin kalliita. Tästä syystä pikavipit kannattaakin vertailla siihen tarkoitetulla pikavippivertailu sivustolla, josta saat aina edullisimmat pikalainat. Itse asiassa muutamista pikavippivertailuista on mahdollista löytää jopa ilmainen pikavippi.

Pikavippivertailuja löytyy Googlesta aivan yhtä helposti kuin pikavippipalveluitakin, esimerkiksi hakusanoilla vippi, pikavippi, pienlaina, pikalaina tai vaikka pikaluotto. Vippivertailut ovat tietysti täysin puolueettomia, ja niissä on rehellisesti kerrottu kaikki vipeistä aiheutuvat kulut mukaan lukien myös ns. piilokulut.

Monien lainavertailusivustojen kautta on myös mahdollista hakea suurempi kulutusluotto heti. Kulutusluotto voi olla järkevä ratkaisu esimerkiksi silloin, jos sinulla on kerääntynyt paljon pieniä pikavippejä, etkä saa enää maksettua niitä pelkillä palkkatuloillasi. Jos otat suuremman kulutusluoton ja maksat pienet pikalainat sen avulla pois, ei sinulla jää jäljelle kuin yksi laina, jota voit sitten maksaa pienissä kuukausierissä.

Vippipalvelua valitessa kannattaa tarkastaa, että palvelu on hyväksytty Etelä-Suomen aluehallinnon ylläpitämään luotonantajarekisteriin. Jos palvelu on kyseiseen rekisteriin hyväksytty, on siitä turvallista hakea lainaa ilman vakuuksia. Monet vippivertailut eivät vertaile lainkaan palveluita, jotka eivät kyseiseen rekisteriin kuulu.

Pikavippi on siis mahdollista saada luotettavasti ja edullisesti, kunhan käyttää muutaman minuutin ennen lainan hakemista ilmaiseen vippivertailuun.