Kulutusluotto ja pikavippi

Kulutusluotto ja pikavippi ovat nykypäivänä erittäin suosittuja lainatuotteita. Tämä johtuu hyvin pitkälti siitä, että nykytekniikka mahdollistaa lainojen erittäin helpon ja nopean saatavuuden. Nykyään on helposti mahdollista saada esimerkiksi 6000 euron kulutusluotto heti tilille. Lainaa netistä haetaan reilusti yli miljoona kertaa vuodessa. Ihmiset siis tarvitsevat runsaasti niin pieniä kuin suuriakin lainoja.

Pikalainat ovat päivä päivältä suositumpia, mutta kulutusluottoja on silti satoja kertoja pikalainoja enemmän, ainakin euromääräisesti mitattuna. Tähän tietenkin vaikuttaa osittain se, että kulutusluotoiksi lasketaan mm. autolainat ja asuntolainat, mutta puhekielessä kulutusluotoilla tarkoitetaan kuitenkin n. 1000 – 10,000 euron lainoja. Ovathan kulutusluotot toki myös selvästi pikavippejä suurempia lainoja.

Pikavippi on yleensä suuruudeltaan vain 50-1000 euron luokkaa, joten pikavippejä ei voi vertailla kulutusluottojen kanssa. Pikalainat ovat myös hyvin lyhytaikaisia, eikä niille anneta monesti maksuaikaa 30 vuorokautta enempää. Toki osa pikalainapalveluista antaa lainoillensa maksuaikaa jopa puolikin vuotta, mutta se on silti hyvin vähän, kun ajattelee että kulutusluotoille annetaan takaisinmaksuaikaa jopa hurjat 20 vuotta.

Koska lainoja saa helposti, ja myös suurempi kulutusluotto onnistuu saada hyvinkin helposti, voi lainoja käyttää todella monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Jotkut hakevat lainaa yllättäviin menoihin, kuten auton korjauksiin jotka voivat monesti olla erittäin kalliita, ja jotkut hakevat lainaa taas suunniteltuihin menoihin, kuten ulkomaanmatkan rahoittamiseen.

Lainaa saa siis unelmien tai välttämättömien menojen rahoittamiseen. Suuri kulutusluotto riittää helposti myös esimerkiksi uuden auton hankintaan, ja vippi haetaan monesti auton tankkaamiseen tai ruokaostosten hoitamiseen. Koska lainoille annetaan tarvittaessa hyvinkin pitkästi maksuaikaa, voi suuriakin lainasummia lyhentää hyvin pienissä kuukausittaisissa maksuerissä.