Kannattaako pikavippi?

Pikavipit ovat polttava puheenaihe nykypäivän mediassa ja eduskunnassa. Kansanedustaja Sampsa Kataja avaa kiivaasti lakialoitettaan, jonka päämääränä olisi kieltää pikavipit kokonaan. Perustelut Katajalla tuntuvat olevan kuitenkin kovin hataria, ja pääasiassa ne perustuvatkin pelkästään hänen omiin mielipiteisiin. Näin ei saisi olla, vaan jos jotakin toimialaa ollaan kieltämässä, tulisi perustelujen ainakin olla kunnolliset.

Myös media on käsitellyt pikavippejä välillä hyvinkin paljon, pääasiassa kuitenkin negatiiviseen sävyyn. Pahimmillaan voisi sanoa median jopa yrittäneen tahallaan mustamaalata pikavippien mainetta. Onkin hyvin suurelta osin median ansiosta, tai oikeastaan syytä, että ihmisillä on niin huono kuva pikavipeistä.

Asiaan on kuitenkin pikkuhiljaa alkanut tulla muutosta, kun tilastotiedot ovat osoittaneet monet mm. median käyttämistä argumenteista vääriksi. Näihin jo varsin monesti kuultuihin argumentteihin kuuluu mm., että pikavipit olisivat todella kalliita, jopa koronkiskontaa. Jos vippejä aiotaan syyttä koronkiskonnasta, samoin tulee tehdä myös pankeille. Pankkien tarjoamat kulutusluotot ovat nimittäin monesti huomattavasti pikalainoja kalliimpia.

Pikalaina on erittäin hyvä vaihtoehto yllättävien tilanteiden sattuessa, kun esimerkiksi tiskikone ”sanoo sopimuksensa irti”. Saat helposti pikalainaa netistä, ja kaikki pikavippipalvelut tarjoavat lainaa ilman vakuuksia. Näin sinun ei tarvitse heti olla omaisuuttasi panttaamassa lainalle vastineeksi, toisin kuin monesti pankkien kohdalla.

Yleisin syy vippien hakemiseen on, kun rahat loppuvat kesken kuukauden, ja ruokaa sekä muita välttämättömiä tarpeita pitäisi vielä saada. Tällöin vippi on hyvä vaihtoehto, kun saat sen kätevästi lyhyellä maksuajalla ja pienillä kuluilla, ja voit maksaa vippisi seuraavana eräpäivänä takaisin. Useimmin otettu laina on 200€ pikavippi. Myös pienemmät summat, kuten 50 euron vippi ja 100€ pikavippi ovat hyvin suosittuja.

Suurempaan lainatarpeeseen, kuten uuden auton hankintaan, hyvä vaihtoehto voisi olla kulutusluotto. Kulutusluottoa on mahdollista saada useita tuhansia euroja varsin vaivattomasti netistä. Kulutusluottojenkaan hakeminen ei ole enää hidasta hommaa täynnä byrokratiaa, vaan nykytekniikan ansiosta sinun on mahdollista saada jopa useiden tuhansien eurojen kulutusluotto heti tilille.

Minkä tahansa lainan päätätkin valita, kannattaa lainat vertailla ensin lainavertailua käyttäen. Lainavertailu sivustoja on nykyään netissä aivan yhtä paljon kuin lainaa tarjoaviakin sivustoja, joten niiden löytäminen ei pitäisi olla kovinkaan vaikeaa. Itse olen käyttänyt monesti pikavippien vertailemiseen pikalainaa.co sivustoa, ja kulutusluottojen vertailemiseen olen todennut hyväksi sivustoksi kulutusluotto.com kulutusluottovertailu sivuston.